Kupe me salce pjeshkash, pana dhe mjedra

Si fillim pergatisni salcën me pjeshka te fresketa dhe me pas vendosini perberesit rradhe-rradhe. Ja nje embelsire e shijshme per t’u kenaqur keto dite vere. Nese doni mund ta zevendesoni panen me kos te fresket dhe kikiriket me granola.

Veshtiresia: E thjeshte
Koha e pergatitjes: 15 minuta
Kalorite: 270

Përbërësit për 4 persona:

  • 4 pjeshka të verdha,
  • 1 limon,
  • 200 g mjedra,
  • 200 g pana embelsirash,
  • 30 g kikirikë,
  • sheqer,
  • sheqer pluhur

Menyra e pergatitjes:

  • Lani pjeshkat, pritini në feta dhe vendosini në një tigan. Pluhurosini me sheqer të bollshëm dhe vëreni tiganin në zjarr, duke e lënë sheqerin që të bëhet si karamel.
  • Spërkatini me lëngun e limonit, më pas mbulojeni dhe gatuajini për 7-8 minuta.
  • Ndërkohë, rrihni mjedrat me dy lugë sheqer pluhur.
  • Rrihni panën me 2 lugë sheqer pluhur.
  • Ndajini pjeshkat në kupa për ëmbëlsira, lërini të ftohen, më pas spërkatini me salcën me mjedër dhe kupat zbukurojini duke u hedhur sipër shumë panë dhe kikirikët e grirë.

Start typing and press Enter to search