Kjo eshte nje pajte klasike e kuzhines italiane, aq te dashur per te gjithe boten, jo vetem per ne shqiptaret. Kjo eshte nje menyre e thjeshte per t’i gatuar, por qe i jep nje shije te mrekullueshme kesaj perimeje. Ajo eshte nje shoqeruese shume e mire per pjatat e mishit, peshkut, vezeve dhe djathrave te ndryshem.
Perberesit per 4 persona:
- 8 angjinare
- 1 thelpi hudher
- 1 luge majdanoz i grire
- 3 luge vaj ulliri
- leng perimesh
- 20 g gjalpe
- kripe, piper
- Veshtiresia: E lehte
- Pergatitja: 20 minuta
- Gatimi: 20 minuta
Pergatitja:
- Si fillim duhet te pastroni angjinaret (shikoni videon duke klikuar ketu).
- Ne nje tigan shtoni vaj ulliri dhe nje thelpi hudher. Pasi te kete marr ngjyre hudhra, e heqim nga vaji, me pas shtojme angjinaret.
- shtojini kripe e piper dhe skuqini me zjarr te larte per 5 minuta.
- Shtoni dy garushde leng perimesh, mbulojeni me kapak dhe lereni te gatuhet per 15 minuta.
- Drejt fundit te gatimit shtoni gjalpin dhe majdanozin e grire dhe perziejeni mire.
- Transferojini ne nje pjatance dhe sherbejini angjinaret me vaj, majdanoz dhe hudhër.