Angjinare me vaj, majdanoz dhe hudhër

Kjo eshte nje pajte klasike e kuzhines italiane, aq te dashur per te gjithe boten, jo vetem per ne shqiptaret. Kjo eshte nje menyre e thjeshte per t’i gatuar, por qe i jep nje shije te mrekullueshme kesaj perimeje. Ajo eshte nje shoqeruese shume e mire per pjatat e mishit, peshkut, vezeve dhe djathrave te ndryshem.

Perberesit per 4 persona:

  • 8 angjinare
  • 1 thelpi hudher
  • 1 luge majdanoz i grire
  • 3 luge vaj ulliri
  • leng perimesh
  • 20 g gjalpe
  • kripe, piper
  • Veshtiresia: E lehte
  • Pergatitja: 20 minuta
  • Gatimi: 20 minuta

Pergatitja:

  • Si fillim duhet te pastroni angjinaret (shikoni videon duke klikuar ketu).
  • Ne nje tigan shtoni vaj ulliri dhe nje thelpi hudher. Pasi te kete marr ngjyre hudhra, e heqim nga vaji, me pas shtojme angjinaret.
  • shtojini kripe e piper dhe skuqini me zjarr te larte per 5 minuta.
  • Shtoni dy garushde leng perimesh, mbulojeni me kapak dhe lereni te gatuhet per 15 minuta.
  • Drejt fundit te gatimit shtoni gjalpin dhe majdanozin e grire dhe perziejeni mire.
  • Transferojini ne nje pjatance dhe sherbejini angjinaret me vaj, majdanoz dhe hudhër.

Start typing and press Enter to search