Arsyet se përse duhet të pini ujë ulur dhe jo në këmbë

Arsyet se përse duhet të pini ujë ulur dhe jo në këmbë

Kohët e fundit shkenca ka njoftuar opinionin publik rreth një zbulimi të veçantë e cila është mënyra sesi duhet të pihet uji. Njerëzit me të drejtë do pyesin se çfarë ndryshimi ka ta pish ujin në këmbë dhe ulur.

Pozicioni i stomakut tek njerëzit ndryshon gjatë pozicionit në këmbë dhe ulur. Pozicioni i stomakut Nuk është i njëjtë kur njeriu është në këmbë dhe kur është ulur. Nëse uji pihet ulur, atëherë së pari ai grumbullohet në stomak, përzihet me acidin e stomakut duke ngordhur mikrobet dhe më pas kalon në zorrën dymbëdhjetëgishtore. Keshtu, pirja e ujit ulur është një mënyrë parandaluese për disa infeksione.

Në të kundërtën, nëse pini ujë ndërsa jeni në këmbë, ai shpejt do të kalojë nëpërmjet zorrës së trashë. Kështu trupi nuk do të ketë kohë t’i absorbojë nutritienët. Kjo mund të shkaktojë shumë probleme, si: ngërçe, artrit, dëmtim të veshkave. Përveç këtyre, uji duhet pirë ngadalë, gllënjkë pas gllënjke.

Njerëzit që pinë ujë ulur, janë të mbrojtur nga shumë sëmundje. Ndërsa ata që duke qëndruar në këmbë pinë ujë pakontrolluar, janë në rrezik më të madh.

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search