Çorbë me kungull dhe fasule

Vazhdojme me ide per te gatuar kungullin e vjeshtes, i cili eshte nje nga perimet me te shendetshme per njeriun.

Kungulli eshte i pasur me magnez, prandaj konsumi i tij na ben te qetesohemi dhe clodhemi, largon ankthin dhe pergjumjen. Pervec kesaj ndihmon ne parandalimin e semundjeve kardiovaskulare dhe diabetin. Ndersa fasulet e pasura me hekur, kalcium dhe vitamine K, jane nder ushqimet e preferuara te shqiptareve. Tani do ju mesojme se si te pergatisni kete corbe te thjeshte.

Pergatitja: 25 minuta

Gatimi: 30 minuta

Perberesit:

  • nje kungull i plote qe do sherbeje si mbajtese per corben (sipas deshires)
  • 500 gr tul kungulli
  • nje kuti fasule te kuqe
  • 150 gr salsice
  • 1 qepe
  • 1 thelpi hudher
  • 1,5 litra leng perimesh (ose mishi)
  • kripe e piper

Menyra e pergatitjes:

  1. Lani mire kungullin e tere, thajeni dhe futeni ne furren e parangrohur ne 200 grade per gjysme ore. (Nese nuk doni ta sherbeni brenda kungullit, kalojeni kete hap).
  2. Nderkohe prisni ne copa tulen tjeter te kungullit, futeni ne lengun e perimeve dhe vereni ne zjarr te ziej. Vazhdoni zierjen edhe 10 minuta pasi te marri vale.
  3. Gjate kesaj kohe ju qeroni qepen dhe grijeni. Kaurdiseni qepen bashke ne hudhren e shtypur ne dy loge vaj ulliri.
  4. Hiqini lekuren salsices (me mire nese jane salsice te bera vete si lukanik), priteni ne copa dhe shtojeni tek tigani me qepen. Vazhdoni gatimin edhe per pak.
  5. Shtojini qepen dhe salsicen ne tenxheren ku po zien kungulli. Kulloni fasulen dhe shpelajini mire, me pas shtojini edhe ato ne tenxhere.
  6. Vazhdoni gatimin e corbes edhe per 10 minuta te tjera, duke e perziere here pas here. Sapo supa te jete gati, hiqeni nga zjarri dhe lereni te pushoje pak.
  7. Nxirreni kungullin nga furra, prisni me nje thike te mprehte pjesen e siperme. Pastrojeni nga farat dhe nga nje pjese e mire e tulit te brendshem dhe fusni aty brenda corben. Vendoseni ne tavoline.

femra-moderne.com