Djersiteni naten ne gjume? Kjo tregon se vuani nga keto semundje…

Djersitja gjatë natës është shenjë e disa sëmundjeve

Nese dhoma juaj e gjumit eshte me e nxehte se sa duhet, ose ju visheni shume trashe, djeresitja mund tejet dicka normale. Por nese temperatura e dhomes tuaj eshte normale dhe ju djeresiteni shume, kjo mund te jete shenjë që jeni duke vuajtur nga nje crregullim hormonal, por edhe se jeni prekur nga ndonjë sëmundje e rëndë.

  1. Menopausa. Afshet e nxehta gjate menopauzes jane nje nga shkaktaret e djeresitjes tek femrat.
  2. Hiperhidrosa idiopatike. Kjo eshte nje gjendje ne te cilen trupi prodhon ne menyre kronike shume djerse pa ndonje shkak te identifikueshem mjekesor.
  3. Infeksione. Tuberculoza eshte nje infeksion i cili lidhet me djeresitjen gjate nates. Por infeksionet bakteriale si jane endokarditis (inflamacion i valvulave te zemres), osteomielit (inflamacion ne kocka), dhe lungat mund te shkaktojne djeresitje gjate nates. can cause night sweats. Djeresitja e nates eshte gjithashtu simptome e infeksionit HIV.
  4. Kancer. Djeresitja gjate nates eshte nje shenje e hershme e disa lloje kanceri. Ai qe lidhet me shume me djeresitjen eshte limfoma. Megjithate, ne keto raste jane shpesh te shoqeruara edhe me humbje te menjehershme peshe dhe temperature.


  5. Medikamente. Marrja e disa medikamenteve te caktuar mund te jete shkak i djeresitjes gjate nates. Antidepresantet, medikamente per ulje temperature si, aspirina dhe acetaminofeni, mund te shkaktojne djeresitje.
  6. Hipoglicemia. Ulja e nivelit te sheqerit ne gjak mund te shkaktoje djeresitje. Njerezit qe po marrin insuline ose ilace orale per diabetin mund te pesojne hipoglicemi gjate nates, gje qe shkakton edhe djeresitjen.
  7. Crregullime hormonale. Djeresitja lidhet me disa crregullime hormonale, si pheochromocytoma (qe ka lidhje me veshkat), sindroma karcinoide dhe hipertiroidismi.
  8. Gjendja neurologjike. Kushte neurologjike jo të zakonshme, duke përfshirë shqetesime si: disrefleksia autonome, siringomielinë pos-ttraumatike, goditjet, dhe neuropatia autonome mund të shkaktojnë djersitje të madhe dhe mund të çojnë në djersitje natën.

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search