Dorezat: sa na mbrojne?

A duhet t’i perdorim apo jo? Edhe OBSH e ka paralajmeruar: dorezat mund te rritin rrezikun e prekjes, perjashto rastet kur je punonjes i nje qendre mjekesore ose supermerkatoje. Per gjithe te tjeret mjafton te lahen mire duar

Sherbejne, apo jo?

Sherbejne, ose nuk sherbejne, ose mbase me mire i sherbejne disa personave te vecante. Neper spitale, per shembull, dorezat duhet te nderrohen per cdo pacient, ndersa per ata qe nuk punojne ne ambiente spitalore ose sanitare eshte e mjaftueshme larja mire e duarve dhe perdorimi i xhelit dezinfektues.

Përdorimi i madh i dorezave gjate këtyre muajve ka ngritur një problem mjedisor. Sipas disa ekspertëve, dorezat duhet të klasifikohen edhe si mbetje toksike

Confcommercio Fvg: i guanti al supermercato sono d'obbligo solo ...

Kur ka kuptim perdorimi i dorezave

Organizata Boterore e Shendetesise ne nje dokument te publikuar se fundi nuk e rekomandon perdorimin e dorezave, madje nuk e keshillon sepse mund te japi nje ndjenje sigurie dhe mbrojtje te pavertete. Dorezat mund te rritin rrezikun e infektimit, per shkak te vete-kontaminimit ose transmetimit tek te tjeret kur preken siperfaqet e kontaminuara. Dorezat ju nevojiten vetem ne ato raste kur nuk keni mundesi te lani duart. Mund t’i perdorni ne dyqane dhe supermerkato pasi mund te mos jene higjenizuar sic duhet ose mund te jene prekur nga persona te kontaminuar.

Kujt i sherbejne?

Dorezat jane te nevojshme e disa ambjente pune, sic jane peroneli i pastrimit, restaurimi dhe shit-blerja e produkteve ushqimore. Jane te domosdoshme nese punoni ne spitale ose nese kujdeseni per te semure. Dhe ne kete rast jane nje parandalim i pergjithshem, pavaresisht Covid-19, sepse dorezat mbrojne nga te gjitha llojet e infeksioneve.

I migliori guanti per il coronavirus, per proteggere le mani in ...

Cilat doreza te zgjedhim?

Ne treg ekzistojne tre lloje: latex, nitril ose transparente, si ato të frutave dhe perimeve, të bëra nga polietileni. Dorezat e latexit kane perberje të biodegradueshme, por kane nje ane negative, qe shume njerez i kane alergji.Dorezat e nitrilit (material sintetik me origjine plastike) janë lehtesisht adaptuese dhe nuk i kufizojnë aftësitë manuale. Dorezat prej polietileni, transparente dhe me te gjera, jane te parehatshme, por persa i perket mbrojtjes nuk ka ndonje ndryshim nga te tjerat.

Start typing and press Enter to search