Femrat stresohen më shumë sesa meshkujt në punë

Femrat stresohen më shumë sesa meshkujt në punë

Sipas një studimi, një e gjashta e rasteve me depresion është pasojë e stresit në vendin e punës. Ndërkohë që femrat përjetojnë më shumë stres në punë në krahasim me meshkujt.

Studimi është i bazuar në të dhënat e marra nga anketimi i 1.100 punëtorëve australianë.

Kushtet stresuese janë definuar si kombinim i kërkesave të mëdha në punë dhe mundësive të vogla për të kontrolluar mënyrën me të cilët ato kërkojnë të plotësohen.

Të dhënat kanë treguar se përmirësimi i kontrollimit të punës, kategorizimin e kërkesave dhe mbështetjen më të mirë nga drejtuesit dhe vetë punëtorët ndaj njëri-tjetrit, do të ketë ndikim më të mirë në zvogëlimin e këtij stresi i cili ndikon në shfaqjen e depresionit.

https://femra-moderne.com/26-keshilla-per-menaxhimin-e-stresit/

 

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search