Kuptimi i lule violës. A është kjo lulja e të dashuruarve?

Kuptimi i lule violës është një dhuratë e përkryer për njeriun tuaj të zemrës. Por çfarë nënkupton në gjuhën e luleve viola?

Lule viola është një dhuratë e përsosur: petalet e saj kanë një kuptim delikat që padyshim do të vlerësohet nga personi që merr dhuratën.

Lule viola është shumë e thjeshtë por simpatike, e ka origjinën nga Amerika e Jugut, Zelanda e Re dhe Australia, edhe pse disa pretendojnë të ketë lindur në Arabi.

Ajo është përdorur nga romakët dhe arabët prej kohësh për t’i dhënë më shumë aromë dhe shije pijeve të tyre.

Të shumta janë edhe historitë që rrotullohen rreth kësaj luleje…

Sipas legjendës, Demetera, perëndeshë e të lashtave, pa rrëmbimin e vajzës së saj Persephone nga Ade, zot i botës së krimit, dhe e dëshpëruar për këtë gjë e bën tokën jo pjellore. Por Zeusi e bindi Aden që ta rikthente të bijën tek e ëma në pranverë dhe vjeshtë. Kështu Demeter njëherë e bëri tokën pjellore dhe kur e bija rikthehej lulëzonin lulet.

Sipas legjendave franceze brenda petaleve të lule violës  ju mund të shihni fytyrën e njeriut të dashur.

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search