Llojet e kriperave: Cila eshte me e mira per ty?

Se fundmi po shohim lloje te ndryshme kriperash, te cilat reklamohen si me te shendetshme se te tjerat. Por, cili lloj ja vlen vertete? Le ti shohim nje nga nje:

KRIPA E ZAKONSHME E TAVOLINES

Kjo kripe eshte mjaft e perpunuar per te qene sa me e imet dhe per te qene e shkrifet, zakonisht i perdoret nje agjent me permbajtje alumini dhe silice. Ne kete menyre, kjo kripe i humb gjithe mineralet, edhe pse ato gjenden ne nje sasi minimale.

KRIPA E JODIZUAR

Kjo kripe eshte ajo e zakonshmja, te ciles, pas perpunimit i shtohet jod. Kjo ka rezultuar nje menyre e mire e parandalimit te mangesise se jodit ne popullata te ndryshme.

KRIPA E HIMALAJES

Nxirret nga miniere kripe ne Pakistan. Permban minerale ne sasi te vogla si hekur, kalcium dhe magnez. Eshte e paperpunuar dhe pa shtesa artificiale.

KRIPA KOSHER

Eshte kripa qe eshte perdorur nga hebrenjte per te hequr gjakun nga mishi i kafsheve te therura. Eshte e paperpunuar dhe mund te kete perqendrim pak me te ulet te Natriumit.

KRIPA E DETIT

Eshte kripa e marre nga ujrat e detit, e ekstraktuar natyrshem nga avullimi. Kjo kripe permban minerale ne sasi te vogla dhe kjo e ben ate me superiore nga kripa e zakonshme. Por, tashme qe ujrat jane ndotur, kjo kripe mund te permbaje edhe mbetje metalesh te renda, per kete arsye duhet te zgjidhet me kujdes nga cilat ujra vjen. Ajo e Sicilise konsiderohet e paster dhe cilesore.

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search