Nje banje e nxehte gjate mbremjeve te ftohta është me se e nevojshme

Nje banje e nxehte gjate mbremjve te ftohta është me se e nevojshme

Gjate stines se dimrit, berja e dushit preferohet shume. Nxehtesia shkakton djersitje, po ashtu edhe uji me i nxehte se temperatura e trupit i hap poret dhe e than lekurën.

  • Pas berjes se dushit apo banjes se pjesshme, thajeni lekuren lehtazi me peshqir, duke e lene pak fare te laget apo te bute, ne menyre qe te pengoni avullimin e lageshtise nga poret e hapura, po ashtu edhe tharjen e lekures.
  • Perdorni një locion ushqyes për trupin, i cili nuk duhet te jete i yndyrshëm. Njeri nga mitet dimerore kozmetike thote se, gjate dimrit, me te preferuar jane locionet e yndyrshme, kremoze, por edhe ato me te buta apo edhe te payndyrshme. Rendesi ka qe jane njesoj efikase thone ekspertet.
  • Locionet e yndyrshme parandalojne avullimin e lageshtise, kurse perberesit e fuqishem te locioneve te buta e fusin lageshtine ne lekure, duke rregulluar njomjen e shtreses se jashtme te saj.
  • Lekura e njerezve qe rri nje kohë te gjate jashte gjate dimrit, ne te shumten e rasteve nuk eshte e thate dhe e dehidratuar. Tharja e saj haset me shume te njerezit qe rrine shume ne ambiente te ngrohta, duke qene se nxehtesia e than lekuren.
  • Edhe pse pirja e ujit ruan lageshtine e lekures, teprimi me ujin e pershpejton nxjerrjen e lengjeve nga trupi. Prandaj tharja e lekures duhet penguar duke ngrëne ushqime te pasura me acide yndyrore omega-3, dhe sidomos peshkun salmon.

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search