Keni provuar ndonjehere patate te embla? Si i keni gatuar ato? Ja nje menyre per te shijuar kete perime aq shume te shendetshme. Kjo recete eshte shume e thjeshte per t’u pergatitur.
Patatet e embla jane te karakterizuara nga nje ngjyre e ndezur dhe terheqese. Ato jane te pasura me beta-karoten, vitamina A, C, D, etj.. Patatet e embla mund te shijohen si te pjekura edhe te ziera. Kjo recete eshte e persosur si pjate shoqeruese e mishit (p.sh. te pules). Por eshte e persosur edhe si pjate zevendesuese e nje mesvakti.
Perberesit:
- 500 g patate te embla
- 1 luge kripe
- 1-2 luge fara susami
- 1 luge miell tershere ( *nese deshironi, por ndihmon per t’i bere patatet krokante)
- 1 luge spec i kuq i grire
- 2 luge majdanoz i thare (por edhe i fresket nese deshironi)
- 1 luge hudher pluhur (ose hudher e prere imet)
- 1 luge qepe pluhur (ose qepe e prere imet)
- 1/2 luge vaj ulliri
Pergatitja
- Parangrohni furren ne oven to 220 grade C. Merrni nje tave dhe shtroni nje leter pjekje, ose lyejeni me nje luge vaj ulliri.
- Lani, pastroni patatet e embla. Nuk eshte e nevojshme t’i qeroni, nese i keni lare mire. Pritini ne rrota e me pas ne feta.
- Bashkoni te gjithe perberesit ne nje tas dhe ne fund hidhini edhe vajin e ullirit. Perziejini me duar ne menyre qe perberesit te shperndahen ne te gjitha pjeset e patateve.
- Piqini ne furre per 25-30 minuta. Nese i doni patatet me krokante, lerini edhe 5 minuta.
- Shijojini me ketchup, tahini (salce farash susami), xaxiq ose thjesht salce kosi…