Kjo pice me patate eshte nje recete vertete e shijshme dhe perfekte per nje darke ne cift. Ndryshe nga pica e zakonshme, ne vend te brumit kemi patate te prera ne feta.
- Veshtiresia: e lehte
- Koha e pergatitjes: 10 min
- Koha e gatimit: 10 min
- Porcione per: 2 veta
Nje ide e thjeshte, por gjeniale, qe ja vlen ta provoni! Per me teper qe behet gati per 20 minuta.
Perberesit
• 1 patate e madhe
• 3 luge salce domatesh
• 2 luge djathe parmigiano i grire
• 50 g djathe scamorza e tymosur
• 1 veze
• 2 feta proshute krudo
• 2 luge vaj ulliri
• kripe
• piper
• 3 luge salce domatesh
• 2 luge djathe parmigiano i grire
• 50 g djathe scamorza e tymosur
• 1 veze
• 2 feta proshute krudo
• 2 luge vaj ulliri
• kripe
• piper
Menyra e pergatitjes:
1.
Priteni pataten ne feta te holla. Ne nje tigan antingjites hidhni vajin dhe lereni te ngrohet.
Me pas vendosni fetat e patates ne menyre radiale duke mbuluar plotesisht fundin e tiganit.
2.
Hidhini kripe, perhapni djathin parmigiano te grire persiper dhe gatuajini ne zjarr mesatar per 5 minuta me kapak.
Hidhni siper patateve salcen e domateve duke e perhapur me nje luge, hidhini pak kripe dhe vendosni fetat e djathit scamorza.
Ne fund, vendosni ne qender te pices nje veze te tere. Kompletojeni me pak kripe dhe piper dhe vazhdoni gatimin edhe per 5 minuta te tjera me kapak.
Hiqni kapakun dhe lereni te pushoje edhe 2 minuta te tjera para se ta sherbeni.
3.
Shtoni fetat e proshutes rreth vezes dhe sherbejeni.
Keshille: Nese deshironi mund ta gatuani ne furre, duke vene siper taves nje leter gatimi.