Qofte krokante me kungull vjeshte

Nje recete me origjine japoneze, e njohur si Kabocha korokke (kroketa kungulli). Por tashme kroketat me kungull mund te pergatiten nga cdo amvise.

  • Koha e pergatitjes: 50 min
  • Koha e gatimit: 40 min

Perberesit per 15 kroketa:

  • gjysme kungulli (rreth 700 gr)
  • ½ qepe e grire
  • ½ luge gjalpe
  • kripe
  • piper
  • ¼ filxha miell
  • 1 veze e madhe
  • ½ filxhan therrime buke
  • 3 filxhane vaj vegjetal per skuqje
  • Sipas deshires: 3 feta bacon (proshute)

Pergatitja:

  1. Vendosni mbi tavoline te gjithe perberesit.
  2. Pastroni kungullin nga farat dhe priteni ne copa.Remove seeds and pith and cut kabocha into big pieces
  3. Gatuajeni kungullin ne avull per 20 minuta ose piqeni ne furre te mbuluar me leter alumini derisa te zbutet. Kujdes mos e zbutni shume.

  4. Nderkohe qe piqet kungulli, grini qepen sa me imet.

    Mince the onion.
  5. Nese doni t’i shtoni proshute, priteni edhe te ne kubike te vegjel.
    Cut bacon into 1/4 inch cubes.
  6. Zbutni gjalpin ne nje tigan te madhe ne temperature mesatare. Shtoni qepen dhe gatuajini per 2-3 minuta, me pas shtoni proshuten. Gatuajini derisa derisa qepa te behet e bute dhe transparente. Hiqeni nga zjarri dhe ruajeni derisa te behet kungulli.

    Saute minced onion and bacon in butter.
  7. Hiqni kungullin nga furra dhe lereni te ftohet pak. RMe ane te nje thike ose luge hiqni tulin nga lekura dhe vendoseni ne nje tas. Shtypeni me nje pirun.
    Mash the kabocha in a large bowl.
  8. Shtoni qepen dhe proshuten, kujdes mos shtoni yndyren e tiganit sepse e ben perzierjen shume te bute. Shtoni piper dhe kripe.

    Add the sauteed onion and bacon.
  9. Perzieni mire te gjithe perberesit. Me ndihmen e nje luge formoni topa te vegjel dhe vendosini ne nje tave. Mbulojeni me qepe plastike dhe futeni ne frigorifer per 15 minuta, ne menyre qe qoftet te ngurtesohen pak.

    Make kabocha mixture into 15-18 balls.
  10. Rrihni vezen me 1 luge uje. Perzieni qoftet me miell.
    Add water in egg mixture and dredge in flour.
  11. Pasi t’i keni bere qoftet me miell, kalojini ne vezen e rrahur e me pas ne therrimet e bukes.
    Dredge in egg mixture and then panko.
  12. Mbulojini me qese dhe futini ne frigorifer rreth 30 minuta. Gjate kesaj kohe mielli do perthithe lengjet dhe qoftet do jene me kompakte kur te skuqen.

    Refrigerate for 30 minutes.
  13. Kur te jene duke u bere gati 30 minuta, filloni te ngrohni vajin ne 170 ºC. Fusni nje shkop brenda ne faj dhe kur te shikoni flluska te vogla te formohen rreth e qark shkopave, do te thote qe vaji eshte gati per te skuqur. Pjesa e brendshme e qofteve eshte e gatuar, prandaj ju duhet vetem sa t’i skuqni pak nga jashta.

    Deep fry kabocha croquette till golden brown.
  14. Pasi te marrin nje ngjyre te arte nga jashte, hiqini qoftet nga vaji dhe vendosini ne nje pjate me leter kuzhine. Sperkatini me pak kripe.

    A white plate containing ball shaped panko-crusted Japanese pumpkin croquettes and a silver fork with black handle.

Keshille: Pasi qoftet te jene ftohur plotesisht, mund t’i fusni ne qese plastike dhe t’i ruani ne ngrirje per rreth 1 muaj.

Receta: www.justonecookbook.com

femra-moderne.com