Reçel me kajsi

I shijshem dhe me arome te ngrohte kajsie, ky recel eshte i persosur per ta konsumuar mbi buke te thekur ose me djathe.

Receta e thjeshte dhe e shpejte

Perberesit:

  • 2 kg kajsi të pjekura mirë
  • 2 kg sheqer 

Kjo recete nuk ka nevoje t’i shtoni uje. Kajsitë e prera në copa i zjejmë bashkë me sheqerin në zjarr shume te ngadalte, duke i trazuar herë pas here, sa të lidhet lëngu që ato lëshojnë gjatë zjerjes. 

Recel me kajsi / receta nr.2

Traditional apricot jam

Perberesit:

  • 1 limon
  • 900g (4 filxhane) sheqer
  • 1 kg kajsi te pjekura, te prera ne copa 1.5 cm
  • 250ml (1 filxhan) uje

Menyra e pergatitjes:

  1. Me ndihmen e nje qeruesje perimesh, hiqni lekuren e limonit. Priteni pergjysme dhe shtrydheni.
  2. Parangrohni furren ne 150°C. Shtroni sheqerin nje nje tave te mbuluar me leter furre duke e perziere here pas here. Piqeni sheqerin ne furre per 5-10 minuta ose derisa sheqeri te ngrohet.
  3. Nderkohe vendosni ne nje tenxhere kajsite, ujin, dy luge leng limoni (dhe lekuren e limonit qe me vone duhet tsa hiqni) ne zjarr mesatar. Vazhdoni perzieni recelin derisa perberja te jete e trashe dhe e bute.
  4. Tani kaloni ne zjarr te ulet dhe shtoni sheqerin e ngrohte dhe vazhdoni gatimin, duke e perziere here pas here. Vazhdoni me zjarr te ulet per 5 minuta ose derisa sheqeri te shkrihet.
  5. Kalojeni zjarrin perseri ne nxehtesi mesatare. Kur te marre vale perziejeni me shpejtesi. Perdorni nje luge me vrima dhe hiqni shkumen qe mund te krijohet ne siperfaqe. Vazhdoni gatimin edhe per 20-25 minuta ose derisa receli te jete gati. Beni kujdes qe te mos ngjitet. Mos harroni te hiqni lekurat e limonit.
  6. Futni recelin neper kavanoza te sterilizuar. Mbyllini mire dhe kthejini permbys per dy minuta. Kthejini per se mbari dhe lerini te ftohen. Ruajini ne nje vend te fresket dhe larg drites se diellit.
Image result for apricot jam

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search