Sa e veshtire eshte te jesh nene?

Keto statistka tregojne se sa e veshtire eshte te jesh nene, por edhe se sa te rendesishme jane ato ne jeten tone.

Gjate rrjedhes se 18 viteve, nje nene kalon mesatarisht keto ore, duke u marre me keto pune:

 • Nenat kalojne 8212 ore duke gatuar per familjen dhe duke lare enet.
 • Nenat kalojne 15 834 ore duke u kujdesur per femijet.
 • Nenat …kalojne 11 038 ore duke bere pune neper shtepi.
 • Nenat …kalojne 5867 ore duke lare rrobat.
 • Nje femije I duhet nderruar pampersi te pakten 4702 here derisa te mesoje te shkoje vete ne banjo. (Por nuk jane numeruar oret qe kalon cdo nene duke e shoqeruar femijen ne tualet dhe duke e mesuar per ta bere vete!).
 • Nenat (dhe baballaret) qe u lexojne femijeve te tyre çdo nate, i bejne ata me te zgjuar.
 • Nje nene e mire ndikon ne trurin e femijeve te tyre – sipas nje studimi, femijet e nenave te edukuara kane nje hipokampus 10% me te madh se te femijeve te tjere, qe eshte nje zone e trurit e cila k ate beje me kujtesen dhe stresin).
 • Nenat qe i mbeshtesin femijet e tyre, rrisin femije qe kane martesa me te mira.
 • Thjesht nje telefonate nga ana e nenes, redukton stresin tek femijet.
 • Nena eshte keshilluesja nr.1 e vajzave te tyre. 61% e vajzave i kerkojne nenes se tyre keshilla per jeten dhe me shume se gjysma i kerkojne keshilla se si t’i rrisin femijet e tyre.
 • 71 % e femrave te rritura pranojne se nena eshte mikja e tyre me e mire.

Marre nga UsefulGen, The Guardian.

recursing-snyder.88-198-36-142.plesk.page

Start typing and press Enter to search