Nje sallate e mrekullueshme, dhe nese nuk e keni provuar akoma, ju sugjerojme ta pergatisni sa me pare. Do kthehet ne nje nga pjatat tuaja te preferuara
Përbërësit:
- 4 patate të ëmbla
- lëng limoni.
- lugë vaj ulliri.
- 1 lugë hudhra të shtypura
- majadanoz të grirë.
- ½ luge piper të kuq ne fleteza
Menyra e pergatitjes:
- Qeroni dhe pritini patatet në katrorë të vegjël.
- Mund t’i piqni ne furre me pak vaj ulliri ne 220 grade C per 20 minuta, ose mund t’i zieni.
- Nderkohe ne nje tas sallate perzieni 3 luge vaj ulliri me lengun e limonit, hudhren, majdanozin dhe piperin e kuq.
- Shtoni patatet e pjekura (ose te ziera) dhe i përzieni me pjesën tjetër të përbërësve dhe i servirni.
- Keshillohet te konsumohet e ngrohte.
Keshilla:
Mund te shtoni ne sallate edhe perberes te tjere, si psh, lengun e nje portokalli dhe lekuren e tij, xhenxhefil i grire, boronica te kuqe…