Si te bejme jufka vete ne shtepi

Më poshtë do të gjeni një recetë të thjeshtë e të lehtë për gatimin e jufkave në shtëpi.

Përbërësit:

 • 7 të verdha veze
 • 1 vezë e plotë
 • 1 kg miell
 • Qumësht

Përgatitja:

 • Përzieni miellin me vezët dhe shtoni qumësht deri sa brumi të zihet siç duhet.
 • Qumështi duhet hedhur ngadalë për aq sa ka nevojë formimi i brumit.
 • Pasi brumi të jetë i njëtrajtshëm, futeni në një enë, mbështilleni me napë dhe lëreni të vijë për një orë.
 • Pasi brumi të ketë ardhur, filloni formoni kuleçë të vegjël.
 • Hapja e kuleçëve është një proçes që mund të bëhet më i lehtë duke përdorur niseshte.
 • Petat e hapura duhet të jenë të mëdha, në të njëjtat përmasa të tepsive.
 • Secila prej petave të hapura duhet vendosur mbi një copë të pastër për tu tharë.
 • Nuk duhet ta teproni me tharjen, sepse më pas prerja e shiritëve do të vështirësohet.
 • Pas tharjes, secila prej petave duhet rrumbullakosur si rulo dhe prerë hollë.
 • Fijet e formuara mund t’i shpurpurisni dhe t’i vendosni mbi copat e pastra e të mëdha për t’u tharë.
 • Pasi të jenë tharë plotësisht, jufkat duhen vendosur në qese ose kuti.
 • Jufkat mund t’i përgatisni shumë thjesht sipas recetave të ndryshme që përdoren për gatimin e makaronave.

Receta nga: AgroWeb

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search