Studim: Ngjyrën e flokëve e përcaktojnë 124 gjene

Studimi i ri del ne perfundimin se per te percaktuar ngjyrën e flokëve luajne rol 124 gjene

Shkencëtarët kanë analizuar të dhënat e AND-së të më shumë se 300.000 personave me origjinë nga Evropa, shkruan “Science Daily”. Rezultatet e një hulumtimi të ri tregojnë se 124 gjene kanë rol kyç në përcaktimin e ngjyrës së flokëve të njeriut, mbi 100 prej të cilave nuk njiheshin më parë për influencën e tyre në pigment.

Tim Spector, nga Universiteti Kings College në Londër, tha se ky studim do të ketë rëndësi të madhe në mjekësi dhe biologji.

“Deri tani ky është studimi më i madh gjenetik mbi pigmentimin, do të kontribuojë në kuptimin më të mirë të sëmundjeve si melanoma, formë agresive e kancerit të lëkurës”, tha Spector.

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search