Supe krem bizelesh

Tani ne pranvere kane kohen e tyre, prandaj menduam te realizonim nje pjate me kryefjale bizelet. Shoqeruar me buke te thekur, kthehet ne nje supe te parezishtueshme.

Perberesit per 4 persona:

  • 250 gr bizele
  • 150 gr patate
  •  400 ml leng perimesh
  • 1/2 qepe 
  • vaj, kripe, piper
  • Koha e pergatitjes: 10 min
  • Gatimi: 30 min
  • Veshtiresia: e lehte

Pergatitja:

  • Grini qepen holle dhe hidheni ne nje tenxhere me pak vaj ulliri. Kaverdiseni ne zjarr te ulet per pak minuta, sa te tretet paksa.
  • Qeroni patatet dhe pritini ne kubike te vegjel. Shtojini ne tenxhere. Kaverdisini dhe lereni te gatuhen per pak minuta bashke me qepen.
  • Shtoni lengun e perimeve, perziejeni dhe lereni te zieje per 5 minuta.
  • Shtoni bizelet, mbulojeni me kapak dhe lereni te zieje per rreth 20 minuta.
  • Ne fund te gatimit rregullojeni me kripe.
  • Ne fund te gatimit, grijeni te gjithe supen ne mikser derisa te perfitoni nje mase kremoze.
  • Ndajeni neper pjata dhe sherbejeni me pak piper te sapobluar siper dhe nje fije vaj ulliri.