Supe krem perimesh me makarona

Supe krem perimesh me makarona: nje koncentrat me vitamina, kripera minerale dhe fibra qe e bejne kete pjate te plote dhe te shendetshme.

Tek kremi i perimeve mund te shtoni te gjitha perimet e stines, bishtajat, dritherat, cfare te keni ne shtepi. Keshtu secila do kete receten e saj te kremit te perimeve.

Koha e pergatitjes: 30 minuta
Gatimi: 20 minuta + 8 per makaronat
Veshtiresia: e lehte
Kosto: ekonomike

Perberesit per 2,5 lt krem perimesh:

  • 2 karota
  • 1 qepe e kuqe
  • 2 patate
  • 1 dege selino
  • 300 gr mashurka jeshile
  • 1 thelpi hudher
  • 300 gr kunguj (me gjithe lule)
  • 500 gr pazi
  • 1 tufe e vogel borzilok
  • 1 tufe e vogel majdanoz
  • 1.5 lt uje
  • kripe
  • 350 gr makarona supe

Pergatitja:

  • Qeroni karotat dhe pritini.
  • Lani dhe pritni kungujt. Luleve hiquni pistilin dhe pritini.
  • Qeroni qepen dhe priteni ne copa.
  • Qeroni hudhren dhe pritni selinone.
  • Pazine lajeni dhe copetojeni me duar.
  • Vazhdoni me mashurkat: lajini dhe pritini.
  • Ne fund lani borzilokun dhe majdanozin dhe merrni vetem gjethet.
  • Futini te gjitha perimet ne nje tenxhere (zgjidhni ate me presion), shtoni ujin e ftohte dhe vereni ne zjarr.
  • Nese do e gatuani me tenxhere presioni, lereni ne zjarr 15 minuta pasi ka filluar fishkellimen. Nese keni tenxhere normale, vazhdoni zierjen per 30 minuta pasi ka marre vale.
  • Ne fund te gatimit shtoni kripe dhe 3-4 luge gjelle vaj ulliri.
  • Tani grini perimet ne mikser.
  • Merrni 1,5 litra nga ky krem perimesh, shtoni 300 ml uje, vereni te zieje dhe rregullojeni me kripe.
  • Shtoni makaronat e supes dhe ziejini per aq kohe sa tregon ne paketim (afersit 8-10 minuta).
  • Rregullojeni me pak vaj ulliri dhe djathe parmigiano te grire.

Kremin e perimeve mund ta ruani ne frigorifer ose ne ngrirje per ta perdorur nje here tjeter.