Tava me pule dhe pure patatesh eshte nje gatim i pershtatshem per raste te ndryshme. Ne kete rast ne kemi zgjedhur kofshat e pules, por nese deshironi mund te zgjidhni edhe gjoksin e pules. Djathin grana mund ta zevendesoni me nje djathe tjeter qe ju pelqen, ndersa patatet duhet te krijojne një pure të trashë.
- Koha: 2 ore
- Veshtiresia: Mesatare
- Doza: 6 persona
Perberesit:
- 1 Kg Patate
- 1 Kg kofsha pule
- 2 te verdha veze
- 1 karote
- 1 dege selino
- 1 qepe
- Rozmarine
- Sherebele
- Djathe Grana i grire
- Vere e bardhe
- Vaj ulliri
- Kripe
- Piper
Pergatitja:
- Hiqeni kocken dhe lekuren nga cdo kofshe. Kockat e kofshave futini ne nje tenxhere me uje se bashku me gjysmen e selinose, gjysmen e karotes, gjysmen e qepes dhe mbulojini me 1 liter ujë. Ziejini për 40 minuta, kullojeni dhe ruani lëngun.
- Lajini mirë patatet dhe ziejini me gjithë lëkurë në ujë të kripur ku keni hedhur një degë rozmarinë dhe 2 gjethë sherbelë, për 40 minuta.
- Grini selinonë, karotën dhe qepën e mbetur dhe kaurdisini në pak vaj ulliri për 2-3 minuta. Shtoni mishin e kofshave, kriposini dhe kthejini pas 2-3 minutash. Skuqini për 1 minutë edhe në anën tjetër, me pas shuajeni më një spërkatje vere. Shtoni lengun e pergatitur me parë dhe lereni të ziejë për 13-15 minuta.
- Nxirrini pjesët e pules nga tenxherja dhe pritini në feta. Shtojeni në tenxhere dhe përziejini.
- Qëroni patatet dhe shtypini. Shtojini kripë, piper, dy të verdha vezësh dhe dy lugë djathë grana i grirë.
- Shtroni mishin e pulës në fund të tavës dhe sipër shtroni purenë e patateve. Sperkateni sipër me djathë grana të grirë dhe futeni në furrën e parangrohur në 200 °C për 10 minuta. Pastaj cojeni në grill dhe skuqini sipërfaqen per 5-10 minuta.