Per te shijuar nje embelsire te fresket gjate ketyre diteve te nxehta verore, po ju tregojme nje recete te shijshme, terheqese dhe shume te thjeshte per ta pergatitur
Perberesit:
- 1 pako e gjysme me biskota savoiardi (250 grameshe)
- 1.8 litra akullore me fruta pylli
- 1 liter akullore me vanilje
1 filxhan fruta pylli te ngrira (te shkrira dhe te grira) - Fruta pylli te fresketa per dekor
- Cokollata Raffaello per dekor
- Sheqer pluhur per dekor
Menyra e pergatitjes
- Merrni nje tave embelsirash rrumbullake me baze 22cm dhe shtroni poshte biskotat savoiardi. 20 biskota shkurtojini vetem ne njeren ane rreth 5mm dhe vendosini rreth e rrotull taves. (Copat e vogla qe ju mbeten vendosini ne bazen e taves, duke mbushur boshlleqet qe mund te kene mbetur).
Kujdes! Akullorja duhet te jete e bute, por jo e shkrire.
- Merrni akulloren me fruta pylli dhe shtroni gjysmen mbi biskota. Lemojeni siperfaqen.
- Merrni akulloren me vanilje, shtoni ne te frutat e pyllir te ngrira (nese doni mund te shtoni disa cokollata Raffaello te grira). Perzienini. Vendoseni akulloren me vanilje dhe fruta siper akullores me fruta pylli. Lemojeni siperfaqen. Shtoni gjysmen e akullores se pare. Lemoni siperfaqen. Mbullojeni me qese me pas me leter alumini. Mbajeni ne ngrirje gjithe naten.
- Para se ta sherbeni, nxirreni torten qe te qendroje ne temperature dhome per 5 minuta. Nxirreni nga forma dhe vendoseni ne nje pjatance. Dekorojeni me fruta te fresketa dhe cokollata Raffaello. Ne fund pudroseni lehtesisht me sheqer pluhur.
femra-moderne.com