Vetem njerezit inteligjente vuajne nga dhimbjet e kokës

Te jetosh me migrenë nuk eshteë e kendshme, por nga sot jeni te vetedijshëm se jeni një person jashtëzakonisht inteligjent.

Sipas disa studimeve shkencore të kryera nepërmjet një teknike inovative me rezonance magnetike te trurit, dhimbja e kokes ndikon vetëm ne trurin qe eshtë me aktiv. Keshtu thone studiuesit e Qendres se Dhimbjes se Kokes në Shtetet e Bashkuara.

Migrena, e konsideruar si nje semundje e vertete, prek vetem mendjet me aktive dhe më efikase. Ne fakt thuhet se shkaktohet nga disa disfunksione te trurit. Cfare i shkakton ato sulme te tmerrshme që prekin 15% te popullsise (sidomos grate  ne moshen 35-45 vjece)? A mund le jete ushqim i rendë? Lodhja, uria? A keni pare televizor ose keni lexuar një liber deri vonë? Hulumtimi me i fundit thote dhe pohon se dhimbja e kokes ndikon tek njerëzit e kulturuar dhe inteligjente.

Personat qe vuajne zakonisht janë kreativ, jetesor dhe te zgjuar

Nje neurolog ne Universitetin e Utah shpjegon se migrena mund te zhvillohet vetëm ne trurin e trajnuar plotesisht dhe teper funksional. Gjithashtu duket se ka një predispozite gjenetike. Inteligjente apo jo, sot ka shume njerëz qe vuajne prej saj dhe qe janë te mbushur me analgjezik për te lehtesuar dhimbjen.

Por si mund te kurohet nje dhimbje koke?

Sipas specialisteve te dhimbjeve te kokes, dhimbja nuk eshte një ngjarje, por një proces progresiv qe zhvillohet gjate oreve. Ne shumicën e rasteve, rreth një ore pas fillimit te dhimbjes se kokes, pacienti ndjen një siklet si nje dhimbje e vertete nese prek ballin ose kokën. Ne ate pikë, marrja e ilaçeve është e pavlefshme. Sipas mjekëve analgjeziku duhet te merret brenda nje ore qe nga fillimi i dhimbjes.
Eshte e domosdoshme te shmangni veren, çokollaten, djathin, bananet, arrat dhe domatet

Start typing and press Enter to search