6 Zakonet që Ngadalësojnë Plakjen

6 Zakonet që Ngadalësojnë Plakjen

Parafytyroni per një moment veten tuaj në moshën 60, 75 ose edhe 90 vjec. A dukesh fizikisht i shëndetshëm dhe ne formë? A mund ta shohësh veten duke shëtitur buzë detit me miq, duke hedhur një top me fëmijët e vegjel? A mund të ngjitësh shkallët e një supermarketi? Më e rëndësishmja, a po e shijon jetën? Nëse je me fat, do e shijosh pleqërinë në shëndet të mirë. Nëse bën zgjedhjet e duhura ushqimore dhe aktivitetin fizik- prioritet në jetën tënde, ke shumë më tepër shance të gëzosh shëndet dhe mirëqënie edhe në vitet e moshimit.

Zakonet që dhurojnë ngadalësim të plakjes

  • Ushqimi i ekuilibruar i pasur në fruta perime, drithra, peshk, pulë, dhe bulmet me yndyrë të reduktuar
  • Ushtrimi i vazhdueshëm i aktivitetit fizik
  • Mos pirja e duhanit
  • Mos pirja e alkolit ose pirja me masë
  • Mbajtja e një peshe të shëndetshme
  • Fjetja e rregullt dhe e mjaftueshme

https://femra-moderne.com/te-plakesh-ne-menyre-te-shendetshme/

Lexoni edhe: Dieta e pershtatshme per moshat e treta, per shendet dhe jetegjatesi

femra-moderne.com

Start typing and press Enter to search