Shega:
Lëngu i shegës është i pasur me antioksidantë. Vetëm një gotë në ditë mund të mbrojë nga radikalët e lirë dhe kolesteroli i keq.
Zarzavate me gjethe të errëta:
Të tilla si lakra jeshile të cilat lulëzojnë në ftohtësinë e dimrit janë veçanërisht të pasura me vitamina A, C dhe K. Gjithashtu janë burime të shkëlqyera të folatit, të rëndësishme për gratë shtatzëna.
Agrumet:
Lëngu i limonit dhe portokallit mund të shtojë “dritën e diellit” gjatë dimrit. Agrumet janë të pasura me vitaminë C, ku një portokalli mesatar jep më shumë se 100 për qind të dozës ditore.
Patatet e ëmbla:
Patatet janë një burim i shkëlqyeshëm i dy stimuluesve të imunitetit – vitaminave C dhe B6. Ata janë gjithashtu një burim i mirë i folatit, i cili është veçanërisht i rëndësishëm për gratë shtatzëna.
Kungulli i verdhë:
Një filxhan kungull i gatuar ka pak kalori, por ka sasi të lartë të vitaminës A dhe vitaminës C.