Sardele në furrë

Keto sardele ne furre me siguri qe do joshin kedo.

Të skuqura ne vaj, edhe pse shume te shijshme dhe aromatike, sardelet mund te mos jene zgjedhja juaj e pare. Prandaj po ju propozojme kete recete. Sardelja eshtë një peshk që gatuhet shumë kollaj dhe nuk kushton shume. Pa permendur vlerat e larta ushqyese dhe mireberese per shendetin.

Përbërësit për 1 person:

  • 150 g sardele
  • 1 lugë e vogël vaj ulliri
  • 1 limon
  • 1 thelpi hudher e shtypur
  • 1 tufë majdanoz
  • kripë
  • pak piper

Menyra e pergatitjes:

  • Lani dhe pastroni sardelet. Thajini me letër kuzhine.
  • Merrni nje tave furre dhe vendosni peshqit. Hidhini siper vajin e ullirit, hudhren, lengun e limonit, kripe dhe piper.
  • Mbulojini me leter alumini dhe lerini te marinohen per 1 ore ne frigorifer.
  • Para se t’i gatuani, nxgrohni furren ne 200 grade C. HIqni letren e aluminit dhe piqini derisa te fillojne te marrin nje ngjyre kafe.
  • Kur të piqen, rregullojini sardelet në një pjatë, zbukurojini me disa gjethe majdanozi dhe dy feta limon.

femra-moderne.com