SI TE RUAJME PATELLXHANET NE NGRIRJE PER NE DIMER?
Vera eshte stina e tyre dhe mund t’i gjejme te gjitha llojet e patellxhaneve me cmim te arsyeshem. Pervec kesaj jane edhe me te shijshme se sa ato qe tregtohen ne stinen e dimrit. Prandaj lexoni me vemendje se si te veproni per t’i ruajtur patellxhanet per t’i ngrene njesoj te shijshme edhe ne dimer.
- Patellxhanet e gjate i presim ne feta persegjati , psh: per musaka ose tjeter gjelle tradicionale. Ato te fryrat i presim ne feta rrumbullake, per shembull per gjelle me mish ose tave me perime.
- Te gjithe llojet e patellxheneve jane te pershtatshem per ngrirje.
- Para se t’i gatuajme patellxhanet e ngrire, i leme pak mohe jashte frigoriferit, ne menyre qe te mund te shkeputen fetat nga njera-tjetra. S’eshte nevoja te shkrijne plotesisht.
Perberesit:
- Patellxhene
- Kripe
- Vaj ulliri
Menyra e pergatitjes:
- Lajme dhe presim patellxhanet ne feta me trashesi 1 cm. I fusim ne uje te kripur (1 luge te vogel me kripe per cdo 1 liter uje).
- Pas 15-20 minutash i kalojme ne kullese qe te kullojne.
- Mbi skaren e furrit shtrojme leter pjekse dhe aty rradhisim fetat e patellxhaneve. I lyejme lehte me furce me pak vaj ulliri. I veme poshte grillit. Sapo marrin ngjyre floriri, i kthejme nga ana tjeter. I lyejme me pak vaj dhe i leme te marrin ngjyre floriri edhe ketej.
- I leme te ftohen, pastaj i fusim neper qeska dhe i ruajme ne ngrirje.
Keshille:
Nqs keni shume patellxhene per te pjekur, s’eshte nevoja ta nderroni letren e pjekjes, edhe pse mund te behet me njolla. Reziston per disa pjekje.