Cdo gisht dore ka lidhje me 2 organe: ja si t’i kuroni per 5 minuta

Cdo gisht dore ka lidhje me 2 organe te trupit dhe sipas mjekesise japoneze ju mund t’i kuroni ato brenda 5 minutave. Ju mund te balanconi emocionet dhe te atimuloni pika te caktuara te dores sipas metodes Jin shin Jyutsu – arti i lashte japonez i sherimit

Trajtimi ka te beje me mjekesine alternative, e cila bazohet tek cdo gisht i dores: duke trajtuar piken e duhur, ju mund te balanconi gjithe energjine e trupit tuaj, e cila eshte domethenese per mireqenien tone fizike dhe emocionale.

jin_shin_jitsu_1

 Por si funksionon ne te vertete? 

Kjo metode eshte shume e thjeshte. Mjafton te gjeni gishtin e duhur qe ka lidhje me organin, ta kapni fort me ndihmen e dores tjeter dhe ta mbani te shtrenguar per rreth tre deri ne pese minuta. Gjate kohes qe beni kete, ju duhet te merrni fryme thelle, dhe pas kesaj duhet te masazhoni te njejtin gisht ne te dyja duart, nga tre minuta per secilen ane.

 Skema e gishtave dhe organeve me te cilat lidhen 

Shembull: Nese vuani nga migrena dhe dhimbja e kokes, per te qetesuar simptomat sipas metodes japoneze Jin shin Jyutsu, duhet te kapni gishtin e mesit dhe ta shtrengoni per pese minuta.

Gishti i madh

 • Organet: Stomaku dhe shpretka
 • Emocionet: Ankthi dhe depresioni
 • Simptomat fizike: probleme me lekuren, nervozizem, dhimbje koke, dhimje stomaku

Gishti tregues

 • Organet: Fshikeza urinare dhe veshkat
 • Emocionet: konfuzion, pakenaqesi, frike
 • Simptomat fizike: dhimbje muskujsh, dhembesh, dhe shpine. Probleme me tretjen

Gishti i mesit

 • Organet: Fshikeza e temthit dhe melcia
 • Emocionet: Zemerim, irritim, pavendosmeri
 • Simptomat fizike: migrene, dhimbje koke mbi te gjitha ne zonen ballore, dhimbje menstruale, probleme me qarkullimin

Gishti i unazes

 • Organet: Zorra e trashe dhe mushkerite
 • Emocionet: Frike, negativitet, trishtim
 • Simptomat fizike: probleme me tretjen, probleme me lekuren, astme dhe probleme te tjera respiratore

Gishti i vogel

 • Organet: Zorra e holle dhe zemra
 • Emocionet: Ankthi dhe mungesa e vetvleresimit, nervozizem
 • Simptomat fizike: dhimbje fyti, probleme me kockat, semundje zemre

Pellemba e dores

 • Organet: Kerthiza dhe diafragma
 • Shtrengimi dhe masazhimi i saj ju fal nje gjendje ekuilibri, harmonie dhe balance.

Shtrengo & masazho cdo gisht perdite

Fizioterapia japoneze sugjeron qe te shtrengoni cdo gisht dhe pellemben e dores cdo dite, t’i beni masazh te vazhdueshem, per te patur mireqenie fizike dhe psikologjike dhe per te larguar shqetesimet qe ata i kane atribuuar secilit gisht.

jin_shin_jitsu_2

recursing-snyder.88-198-36-142.plesk.page

spitali-amavita-logooo

Start typing and press Enter to search