Supe kremoze me kunguj

Deshironi nje supe te shpejte dhe te shijshme, me pak perberes? Kjo supe kremoze me kunguj eshte ajo qe duhet te provoni. Ja se si ta pergatisni

  • Kalori: 60 
  • Koha e pergatitjes: 5 min
  • Koha e gatimit: 20 min
  • Racione: 4

Perberesit:

  • 1/2 qepe e grire
  • 2 thelpi hudhre
  • 3 kunguj mesatare (me lekure, te prere ne rrathe)
  • 900 ml leng pule ose perimesh
  • 2 luge ajke
  • kripe, piper
  • djathe parmixhano i grire (per t’ja hedhur siper, sipas deshires)

Menyra e pergatitjes:

  • Shtoni ne nje tenxhere lengun e pules, qepen, hudhrat dhe kungujt dhe lerini ne ziejne ne zjarr mesatar.
  • Ulni zjarrin, mbulojeni me kapak dhe lerini te ziejne edhe per 20 minuta sa te zbuten.
  • Hiqe tenxheren nga zjarri dhe bluajeni supen me nje blender, shtoni ajken dhe vazhdoni ta bluani derisa te behet kremoze.
  • Provojeni per kripe e piper, rregullojeni sipas shijes tuaj.
  • Ndajeni neper tasa dhe sperkateni siper me djathin parmixhano te grire.
Cream of Zucchini Soup - EASY, only 5 ingredients!